Lægehenvisninger og tilskud

 

Lægehenvisning

I flere tilfælde er det muligt, at få tilskud fra Den Offentlige Sygesikring og altså benytte lægehenvisning når du har behov for fodbehandling på grandtklinik. Disse muligheder er følgende:

  • Diabetikere – speciale 54
  • Leddegigt – speciale 60
  • Ved nedgroede negle (bøjlebehandling) – speciale 55
  • Ved arvæv efter strålebehandling af fodvorter – speciale 59

Du kan læse mere om dine muligheder på sundhed.dk  og finde de aktuelle satser her, som er de priser du som patient skal betale. Priserne fremgår under “patient-andel”.

Fodstatus diabetikere

Diabetikere skal være særligt opmærksomme på deres fødder på grund af øget risiko for en række senkomplikationer, herunder fodsår. En vigtig del af denne forebyggelse er at gå til regelmæssig fodbehandling hos en statsautoriseret fodterapeut.

Fodstatus er en meget grundig undersøgelse, der består af en række delundersøgelser, som alle er med til at belyse diabetikerens fodsundhed og giver status på en række risikofaktorer.

Fodterapeuten foretager en række tests og undersøgelser, herunder

  • Føddernes sanser, der er vigtige for bl.a. føle- og vibrationssansen
  • Forandringer i huden
  • Neglenes tilstand
  • Mobilitet og kredsløbsforstyrrelser

Endelig foretages en grundig undersøgelse af, om diabetikeren har fejlstillinger i fødderne. Dette er særligt vigtigt, da ubehandlede fejlstillinger kan være med til at fremprovokere fodsår.

En vigtig del af fodstatus er at give vejleding til patienten i forhold til egenomsorg, fodtøj og forebyggelsen af senkomplikationer.

På baggrund af den gennemførte fodstatus stratificeres patienten i gruppe 1 – 4 alt afhængig af føddernes tilstand. Denne stratificering bruges som udgangspunkt for tilrettelæggelsen af en individuel behandlingsplan. Endvidere har stratificeringen betydning i forhold til, hvor mange behandlinger der gives offentligt tilskud til.

Undersøgelsen indeholder ingen fodbehandlinger.

Fodstatus skal gennemføres en gang om året.

Kontakt klinikken på telefon +45 41921000 for bestilling af behandling og fodstatus.

Bemærk! Hvis det er første gang du er på vores klinik til behandling med en lægehenvisning og du er diabetiker, skal der foretages en fodstatus efter behandlingen.

Endvidere vil der være et engangsgebyr (udover behandlingen) på journaloptagelse (som er lovpligtigt.)

Sidebar